Menu

Projectleider Clientdossier - Orgstaf - 2020011

Vacature

Functiebeschrijving

Voor de organisatiestaf van Prinsenstichting zijn wij per direct op zoek naar een 
Projectleider cliëntdossier
24 uur (66,67%) per week

Prinsenstichting werkt vanuit de principes van Gentle Teaching aan de ondersteuning, begeleiding en behandeling van mensen met een verstandelijke beperking. Ook participatie en sociaal ondernemen staan hoog in het vaandel. Het wonen, werken en de vrijetijdsbesteding voor cliënten wordt binnen Prinsenstichting vormgegeven in zelforganiserende teams.

De Organisatiestaf van Prinsenstichting is gevestigd in Purmerend en heeft als doel om het hitteschild te zijn voor de gehele organisatie wat betreft de vertaling van wet- en regelgeving en kwaliteitseisen vanuit de brancheorganisatie, zorgkantoor en inspectie. De organisatiestaf is onderdeel van de directie-afdeling en wordt aangestuurd door de directie-adviseur, op basis van het organisatieprincipe zelforganisatie. De medewerkers van de organisatiestaf ondersteunen en adviseren op strategisch, tactisch en op operationeel niveau. Daarnaast ondersteunen zij de projecten van het management en de directie als projectleider en door het leveren van specialistische kennis op diverse gebieden. 

Het team van stafmedewerkers bestaat uit 5 personen waarvan 1 junior. Samen worden zij ingezet op een breed scala aan onderwerpen. Deze variëren van veranderingsmanagement en kwaliteitssystemen, tot medicatieveiligheid, zorgprotocollen en productevaluatie. Binnen dit spectrum heeft elke medewerker een aantal gebieden waarop hij of zij een bijzondere expertise heeft. Voor projecten rond het digitale cliëntdossier Pluriform zijn wij op zoek naar een ervaren projectleider die affiniteit heeft met de zorg en met systemen, bij voorkeur Pluriform. Naast Pluriform projecten zullen ook andere projecten in je takenpakket kunnen worden opgenomen.   

De functie
Als projectleider van het cliëntdossier ben jij op de hoogte van wet- en regelgeving en heb je kennis van het zorgproces. Je weet zorginhoudelijke veranderingen te vertalen naar het digitale cliëntdossier Pluriform. Je bent de sleutel tussen de praktijk en het systeem en in samenwerking met de afdeling applicatiebeheer draag je er zorg voor dat het systeem ondersteunend is aan het zorgproces. Je bent medeverantwoordelijk voor de coördinatie, samenhang, prioritering en communicatie omtrent alle projecten m.b.t. het door ontwikkelen van Pluriform en coördineert in samenwerking met de functioneel applicatiebeheerder het testen van nieuwe releases voor de zorg en behandeling. Hierbij werk je nauw samen met het team van Pluriform specialisten. 

Je bent in staat zelfstandig projecten te leiden in opdracht van een of meerdere managers of de directie en werkt hierin samen met medewerkers uit de hele organisatie.  Je hebt voldoende bagage en communicatieve vaardigheden om als volwaardig gesprekspartner van manager of directie op te kunnen treden.

Profiel

 • Je beschikt over een afgeronde HBO of academische opleiding bij voorkeur op het gebied van management en beleid in de gezondheidszorg;
 • Je hebt ervaring met onderzoek en projectmatig werken;
 • Je hebt affiniteit, ervaring en kennis van digitale systemen, bij voorkeur Pluriform;
 • Je kunt helder en beknopt schrijven;
 • Je kunt op grond van externe ontwikkelingen het management proactief adviseren over het te volgen beleid;
 • Ervaring met de VG-zorg en kennis op het gebied van kwaliteitssystemen binnen de (VG)zorg is een pre.

Persoon

 • Je beschikt over analytisch, strategisch inzicht, en vertaalt naar tactische implementaties;
 • Je bent sociaal vaardig: luisteren, empathie, enthousiasmeren, creatief in het creëren van ruimte voor nieuwe oplossingsrichtingen, overbruggen van tegenstrijdige belangen en hanteren van conflicten;
 • Je hebt overtuigingskracht:
  • goed onderhandelaar bij veranderprocessen;
  • voeren van in- en externe besprekingen met zwaarwegende belangen;
 • Je hanteert een coachende stijl, bent sparringpartner voor medewerkers;
 • Je bent een uitstekend adviseur van directie en management;
 • Je bent initiatiefrijk, ontwikkelingsgericht en uitstekend netwerker.

Wij Bieden

Wij bieden een functie van 24 uur waarvan gemiddeld 16 uur voor Pluriform projecten. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Gehandicaptenzorg. Het salaris wordt vastgesteld, afhankelijk van opleiding en ervaring, volgens FWG functiegroep 55.

Heb jij zin in deze uitdaging?

Als je meer wilt weten over deze functie en werkplek bel dan met Rineke Timmer (0299459428) of Judith Kemp (0299459339).

Solliciteren

Werk je al bij Prinsenstichting? Stuur dan je sollicitatie via AFAS Insite toe.
Wil je bij de Prinsenstichting werken? Solliciteer dan via www.prinsenstichting.nl.
Solliciteren kan tot 23 februari 2020. Vacaturenummer 2020011

Publicatiedatum: 6 februari 2020 14:44