Menu

Intensief orthop. gezinsbehandelaar - 2019083

Vacature

Functiebeschrijving

 

Prinsenstichting heeft in een aantal Jeugdteams in Zaanstad en Oostzaan/ Wormerland medewerkers gedetacheerd, te weten 6 IOG’s en 1 GZ-psycholoog. Prinsenstichting vindt deze inzet belangrijk omdat hiermee vorm wordt gegeven aan de visie om deskundigheid beschikbaar te stellen dichtbij de burger en omdat daarmee een verbinding wordt gelegd tussen de wijken en Prinsenstichting. Voor het Jeugdteam Molenwerf is Prinsenstichting per 1 september 2019 op zoek naar een

 

INTENSIEF ORTHOPEDAGOGISCH GEZINSBEHANDELAAR

Met expertise VB en/of LVB

Voor 24 uur (66,67%) per week

                    Tijdelijke vervanging van de huidige IOG i.v.m. zwangerschapsverlof.

 

Gemeente Zaanstad

In gemeente Zaanstad functioneert een jeugdteam. Het jeugdteam staat onder leiding van een teamcoach van Spirit. Zij is samen met het team eindverantwoordelijk voor de resultaten van het jeugdteam in het betreffende werkgebied (Kogerveld).

 

Het jeugdteam en de positionering

Het Centrum Jong is er voor enkelvoudige opvoedingsvragen in Zaanstad, daar kunnen burgers terecht voor pedagogisch advies en lichte hulp. Voor meer complexere vragen op het gebied van opvoeden en opgroeien is er het jeugdteam. Een jeugdteam bestaat uit een verzameling van professionals op het gebied van jeugd uit diverse organisaties (Mee, JBRA, JGGZ, Spirit, Lijn5 of Prinsenstichting, Lucertis Opvoedpoli/Care-express). Zij verlenen alleen of samen met teamleden alle hulp die nodig is in een gezin. Hulp varieert van diagnostiek, therapie, training, coaching of intensieve hulp waarbij altijd gekeken wordt naar de krachten van een gezin en wie -uit het eigen netwerk- het gezin daarnaast kan ondersteunen. Hulp kan kort of juist heel lang zijn en varieert van relatief licht naar multiproblem.

Het doen van veiligheidsinschattingen, het uitvoeren van drang, het bespreken en positief kritisch volgen van de uitgevoerde zorg bij Specialistische Hulp zijn taken. Het jeugdteam is bevoegd om PGB’s te beoordelen en te her-indiceren en geeft beschikkingen af voor gespecialiseerde hulp. Tevens ben je casusregisseur of heb je een procesregierol in het volgen van gezinnen. Werken in het jeugdteam betekent dat je plezier moet hebben om verschillende posities en rollen in te nemen op een breed terrein. Je werkt veel samen met anderen, maar draagt ook een stevige verantwoordelijkheid bijvoorbeeld over de veiligheid van gezinnen.


Het profiel en de functie

Je hebt:

  • Een afgeronde relevante HBO-opleiding of een afgeronde relevante MBO-opleiding met voldoende relevante werkervaring die registratie in SKJ register mogelijk maakt.
  • Kennis van systeemgericht, oplossingsgericht en netwerkgericht werken.
  • Kennis van ouderschap en opvoeden en kennis van de ontwikkeling van jeugdigen en hun  gezinssystemen en stoornissen die zich daarin kunnen voordoen.
  • Ervaring met (of bereidheid tot) veiligheidsbeoordelingen en het werken met vormen van indringende bemoeienis.
  • Kennis en ervaring in het uitvoeren van interventies bij veel voorkomende problemen(bij VB en LVB).
  • In staat ouders en opvoeders te ondersteunen bij het versterken van hun opvoedings-vaardigheden.
  • Inzicht in het hulpverleningsaanbod.
  • Je bent in staat om zowel drang uit te voeren als in staat om nauw samen te werken met je eigen team, ketenpartners en andere belangrijke personen rond het gezin.
  • Het team is nadrukkelijk op zoek naar iemand met expertise verstandelijke beperking en/of lichtverstandelijke beperking.

 Als we jou moeten typeren dat zou dat als een vakvolwassen professional zijn. Je bent goed met diverse typen gezinnen, goed georganiseerd, zelfstandig, cultuursensitief en je hebt een groot adaptievermogen en je bent van nature opgewekt en hebt humor. Je ziet er niet tegenop om ook beschikkingen af te geven, administratieve klussen uit te voeren, of de veiligheid in gezinnen te bespreken en onconventionele oplossingen te bedenken en uit te voeren. Daar tussen schakelen gaat je goed af. Je bent tevens in staat om je snel in te werken. Donderdag is een vaste werkdag, andere dagen zijn in overleg.

 

Wij bieden

De arbeidsvoorwaarden en het salaris zijn conform de CAO-gehandicaptenzorg. Het salaris voor IOG is ingedeeld in FWG 50. Een contract voor de duur van een zwangerschapsverlof van de huidige jeugdteam werkster.

 

Wil je meer weten?

Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met  Esther Hartog 06-12275556 of Nicolette Wardenaar 0622240169

 

Heb jij interesse in deze functie?

Solliciteren kan via Afas Insite, vacaturenummer 2019083

 

 

 

 

 

 

Publicatie datum: 8 juli 2019 15:14

Acties